Алуминиева и PVC дограма, Системи от стъкло, обшивки от bond, зимни градини, фасадни обшивки

Вентилируеми фасади > HPL > FunderMax

Вентилируеми фасади, HPL, FunderMax

Екстериорните плоскости на FunderMax, Австрия са висококачествен строителен продукт, изключително подходящ за дълготрайна облицовка по фасади и тераси. Плоскостите са дуромер ламинати под високо налягане, произведени в съответствие с EN 438 Type EDF, които имат отлична защита срещу атмосферни условия. Тази защита се състои от двойно закалена акрилна полиуретанова смола. Плоскостите се произвеждат под високо налягане и температура. Те притежават CE - маркировка, която гарантира употребата им като строителен продукт. 


 

Покритие:

NT/NG/NM

Сърцевина: 

F-Quality| Цвят: кафяв

Размери:

2140 x 1060 mm = 2,27 m²
2800 x 1300 mm = 3,64 m²
4100 x 1300 mm = 5,33 m²
2800 x 1850 mm = 5,18 m²
4100 x 1850 mm = 7,59 m²

Дебелина:

Плоскостите с едностранно покритие се произвеждат в дебелини от 2 – 4 мм. 
Плоскостите с двустранно покритие се произвеждат в дебелини 4 – 15 мм.

Екстериорните плоскости с дебелина 4–15 mm притежават клас на горимост EUROCLASS B–s2, d0 в съответствие с EN 13501–1. 

Функции и предимства на неносещи окачени вентилируеми фасади

Принцип на окачената вентилируема фасада

Основната роля на облицовъчните HPL плоскости е екранирането на дъждовните води. Ефективността на топло изолационния слой е гарантирана чрез свеждане до минимум на риска от намокряне и механично увреждане. Кухината, разположена между топлоизолацията и външната облицовка има основната задача да осигури възможност за издигане на топлия въздух или т.н. „ефект на въздушната завеса”. Въздушният пласт осигурява неоспорими предимства за вентилируемите фасади – изпаряване на конструктивната влага от носещата стена, спиране на паропреминаването отвътре-навън през зимата, охлаждане на сградната „обвивка” през топлите месеци, предотвратяване на топлинните загуби, намаляване на потока от топъл въздух към сградата

Изолация 
Неносещата окачена вентилируема фасада може да бъде проектирана с различни изисквания по отношение на енергийна ефективност и да бъде с индивидуално изчислена изолация. Изолацията може да бъде с различна дебелина. Това означава, че лесно се постигат стандартни стойности за ниско енергийни къщи и се отговаря на съвременните изисквания за спестяване на енергия. Добрата система благоприятства за поддържане на цялостния микроклимат в сградата – топлината през зимата се задържа по-дълго време, а високите летни температури се редуцират. Благодарение на тези свойства, окачената вентилируема фасадна система намалява разходите за отопление, а оттам и вредните емисии въглероден диоксид, които се отделят от отоплителните системи. 

Защита от кондензация 
Конструкцията на неносещите вентилируеми фасади намалява паропреминаването от вътре навън в сградата. Строителната или експлоатационната влага се отстранява през вентилируемия слой. По този начин се гарантира дълготрайната функция на изолацията и допълнително се допринася за благоприятен и здравословен климат. 

Звукоизолация 
В зависимост от дебелината на изолационния слой, размерите на панела и фугите, звукоизолацията може да се увеличи до 14 dB. 

Екология
Намаляване на емисиите CO2. Окачените вентилируеми фасади изпълняват екологични изисквания както при нови сгради, така и при реновиране на стари. По-ниската енергия за отопление намалява вредните емисии въглероден диоксид, който е един от най-големите замърсители на околната среда. 

Икономика 
В изискванията за дълготрайност на строителството може да се открият и икономически аспекти. Основните са дългия експлоатационен срок и рядката нужда от поддръжка. 

Обезпеченост на разходите 
Всички разходи при монтаж на окачена вентилируема фасада може да се планират предварително.

Предимства на окачената вентилируема фасада:

  • Точно предвиждане на разходите
  • Монтаж при всякакви атмосферни условия
  • Пестене чрез по-кратко използване на скеле
  • Без разходи за изхвърляне на отпадъци по време на монтаж
  • Дълги интервали при поддръжка и ниски последващи разходи
  • По висока и дълготрайна пазарна стойност на сградата


Начини на монтаж:

1.1 Монтиране на плоскости с нитове върху алуминиева подконструкция 

1.2. Монтиране на плоскости посредством лепене